Deze eenmalige premie van 3000 euro is bestemd voor ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten, maar een zware omzetdaling van minstens 60% ervaren ten gevolge van de coronamaatregelen.

De corona compensatiepremie is er niet enkel voor zelfstandigen in hoofdberoep, maar ook voor zelfstandigen in bijberoep. Voor bijberoepers bedraagt de premie 1500 euro.

Ondernemingen met een verminderde omzet die niet gerelateerd is aan de coronacrisis komen niet in aanmerking.

Alle voorwaarden om de compensatiepremie aan te vragen kun je terugvinden op de website van vlaio.

Welke ondernemingen kunnen een corona compensatiepremie aanvragen?

  • Ondernemingen met als hoofdactiviteit: de eventsector en andere ondernemingen die indirect door de sluitingen en afgelastingen ten gevolge van de coronamaatregelen worden getroffen; de (para)medische beroepen en technische controle die ten gevolge van de coronamaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen; de dienstenleveranciers die ten gevolge van de coronamaatregelen alleen nog dringende interventies mogen doen of waarbij bepaalde werklocaties worden afgesloten; de ondernemingen die essentiële diensten leveren.
  • Zelfstandigen in bijberoep die verplicht moesten sluiten ingevolge de opgelegde federale maatregelen, maar die niet in aanmerking komen voor de corona hinderpremie.
  • Ondernemingen die niet verplicht hun fysieke vestiging moesten sluiten, maar een substantiële exploitatiebeperking ondergaan ten gevolge van de opgelegde federale maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Klik hier om jouw compensatiepremie aan te vragen.